Cornimont en omgeving

Cornimont is één van de twaalf charmante dorpjes van de gemeente Bièvre. De vroegere functionele dorpsinfrastructuur is nog steeds herkenbaar: huizen in natuursteen met brede leien daken, het kerkje, het schoolgebouw, een wasplaats, een bedevaartsplaats,...


In de omgeving zijn de fabelachtige rotsen, mysterieuze grotten en diepe valleien, het uitverkoren terrein voor heksen en kwelgeesten. Het uitgestrekte woud met zijn grillig reliëf was vroeger moeilijk toegankelijk. De wouden werden vaak beschreven als schuiloorden. Er zouden nog vervloekte personages dwalen waarvan de kreten u doen opschrikken. Doorheen de eeuwen was dezee geheimzinnigheid een bron voor verhalen.

De streek straalt een bewonderenswaardige kalmte uit. Beken slingeren zich door het ongeschonden, evenwichtige beheerde landschap. Een aangename uitnodiging voor een stevige wandeling of fietstocht door de bossen die de kleine dorpen omringen.“Op de hoogtes”, zoals men de groene plateaus noemt, zorgen de heuvelachtige weilanden bezaait met alleenstaande bomen voor prachtige vergezichten.


De Naamse Ardennen
bevinden zich in één van de meest indrukwekkende massieven van ons land. Op de uitkijktoren in de buurt: “La Croix Scaille”, krijg u een prachtig overzicht.

Cornimont bevindt zich in “Pays de Bouillon”. De prachtige streek van Bouillon ligt genesteld rond de Semois met haar steile hellingen die mooie panorama’s bieden bezaaid met bossen en wandelwegen.


U vindt er heel wat ontspanningsmogelijkheden voor elk seizoen: wandel- en mountainbike routes, ruiter pistes, baden, kajak afvaarten, langlauf pistes, …